duminică, 28 martie 2010

COMENIUS




Veşti bune!!!
Profesorii şcolii ce au aplicat pentru burse Comenius în luna ianuarie au primit cu bucurie vestea că au fost acceptaţi şi vor urma cursuri de formare prin Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii în ţări ale Europei.


1.Maria Manuela GHEORGHE -Action Method Improving Motivation and Quality in the Learning Situations , Kokkola, Finlanda
2.Daniel Nicolae SAVU -Life Style and Sport Activities , Praga, Republica Cehă
3.Gabriela ŞERBAN -Taking learning outdoors! Schilpario, Italia
4. Anda Beatrice ŞOLEA- Formations pedagogiques pour professeurs francais -Paris, Franţa.


Ce este Comenius?

Comenius este prima componentă a Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii. Se adresează instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat şi privat (de la grădiniţe la şcoli postliceale) şi tuturor membrilor comunităţii educaţionale care îşi desfăşoară activitatea în acest sector: elevilor, tuturor categoriilor de personal didactic, precum şi autorităţilor locale, asociaţiilor de părinţi sau ONG-urilor care activează în domeniul educaţional.

Comenius sprijină financiar realizarea de parteneriate şcolare, proiecte de formare a personalului didactic, reţele de parteneriat şcolar, precum şi participarea la stagii de formare iniţială şi continuă pentru a creşte calitatea şi a consolida dimensiunea europeană în educaţie.

Programul Sectorial Comenius, la nivel european, urmăreşte o ţintă foarte ambiţioasă, şi anume să implice în activităţi educaţionale de cooperare cel puţin trei milioane de elevi până în anul 2013.
De asemenea, Comenius urmăreşte:
Dezvoltarea cunoaşterii şi înţelegerii diversităţii culturale şi lingvistice europene în rândul profesorilor şi elevilor;
Sprijinirea elevilor pentru a dobândi competenţele şi abilităţile necesare dezvoltării personale pentru integrare profesională şi cetăţenie activă.
Formare continuă pentru personalul implicat în educaţia şcolară

Acţiunea se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi are ca scop îmbunătăţirea calităţii educaţiei şcolare prin participarea acestora la stagii de formare continuă.

Aceste stagii trebuie să se desfasoare în altă ţară europeană decât aceea în care participantul îşi desfaşoară activitatea profesională. Astfel, participantul este încurajat să-şi îmbunătăţească cunoştinţele şi competenţele de predare şi să cunoască mai bine modul în care se realizează educaţia şcolară în Europa.


Următorul termen este 30 aprilie 2010. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu