joi, 29 iulie 2010

Pe cărări de vacanţă...

Clasa a V a împreună cu d-na dirigintă au fost în excursie la Bucureşti. Au profitat din plin de atracţiile parcului Cişmigiu (verdeaţă, locuri de joacă, păsări decorative etc.). Au vizitat Catedrala Patriarhala si Bisericile Sf. Spiridon si Ecaterina (ocazie de a afla despre vietile Sfintilor Constantin si Elena, Dimitrie cel Nou, Ioan Gura de Aur, Spiridon si Ecaterina). Excursia s-a finalizat cu o seara petrecuta la Teatrul National, la piesa "Ivan Turbinca" de Ion Creanga, care a imbinat in mod reusit textul cu muzica si coregrafie.






















































William Shakespeare





































Concursul a finalizat activitatea de un semestru, propusa la clasele V-VIII. In acest timp elevii au citit opere ale dramaturgului englez, pentru ca la sfarsit sa faca dovada cunoasterii in profunzime a unei piese. Cei mai buni cititori au fost recompensati cu premii si diplome. Este vorba de: Simona Badea, cls. a VI-a, Lorena Petrescu, cls a V-a, Andreea Gheorghe, cls. a V-a. Felicitari!

luni, 26 iulie 2010

BURSIERII COMENIUS SE INTORC (2)


Anda SOLEA- profesor limbi straine( franceza , engleza).











































În perioada 05-17 iulie anul curent, am participat la un stagiu de formare continuǎ pentru profesorii de limba francezǎ, la Institutul Accord din Paris. Am parcurs douǎ module, intitulate “Practici orale”, respectiv “Tehnici teatrale”, care au avut urmǎtoarele obiective generale:

- Dobândirea şi aprofundarea competenţelor de predare a limbii franceze ca limbă străină

- Dezvoltarea competenţelor de animare şi a practicilor pedagogice prin intermediul exprimării şi comunicării

- Dezvoltarea creativităţii şi aptitudinilor intelectuale ale elevilor;

-Stimularea interesului faţă de diverse fenomene precum motivaţia, stilurile de învăţare, etc

- Confruntarea cu anumite experienţe şi întâlnirea cu diverşi specialişti ( formatori, editori)

Gӑsesc cǎ a fost o experiențǎ deosebit de profitabilǎ, nu numai pentru varietatea de tehnici de clasǎ acumulate, de altfel foarte utile, ci și pentru schimbul de experiențǎ cu colegi din diverse țǎri, cu toții foarte deschiși și foarte bine pregǎtiți profesional, și nu în ultimul rând, pentru deliciul de a revedea Parisul, care nu înceteazǎ sǎ se descopere și sǎ ofere noi imagini, experiențe, senzații.

sâmbătă, 10 iulie 2010

Aikido


Pentru cei care vor să facă mişcare şi în vacanţă, Shihan Ioan Grigorescu vine la Vulcana – Băi între 15-18 iulie 2010. Vor avea loc antrenamente în fiecare zi (orele vor fi anunţate la primul antrenament), la şcoală sau la sala de sport din comună, în funcţie de vreme. Sunt aşteptaţi toţi doritorii, indiferent de varstă.

Primul antrenament va avea loc în data de 15 iulie 2010, ora 10,30, la şcoala “Ion Mareş”, Vulcana – Băi.

Antrenamentele sunt gratuite.

luni, 5 iulie 2010

Bursierii Comenius se întorc...

Iolanda BUCUROIU - abia ce s-a intors de la cursul Developing Oral Fluency in the English Language Classroom (Secondary), Exter, UK (20 iunie -3 iulie 2010).



































































În perioada 20.06-03.07.2010 am participat la cursul de formare prin programul Life Learning Programe pentru profesori de limbă engleză în Marea Britanie.
Titlul cursului este Developing Oral Fluency in the Secondary English Language Classroom și a fost organizat de către International Projects Centre din Exeter.
La curs au participat profesori de limbă engleză din Norvegia, Suedia, Finlanda, Germania, Spania, Italia, Bulgaria, Turcia și România
Pe parcursul celor doua săptămâni de curs am învățat foarte multe lucruri noi atat pentru un debutant cat si pentru cei cu experienta, pe care cu siguranță le voi folosi în activitatea mea de la catedra: metode moderne de predare a activităților de comunicare, idei practice, expresii uzuale folosite in partea de sud a Marii Britanii. Am beneficiat de prezentări ale orașului în care s-a desfășurat cursul, de prezentarea sistemului de învățămant din Marea Britanie, a fost un real schimb de experiență cu profesorii prezenți la curs, urmat de evaluarea cursului și ceremonia de acordare a certificatelor.
In timpul desfasurarii cursului participat si la câteva excursii, însoțiți de un ghid extraordinar ( Roger) : Boscastle și Castelul Regelui Arthur din Tintangel aflat pe coasta Oceanului Atlantic, Parcul National Dartmoor, Jurassic Coast, Dartington, Beer, Darmouth și bineinteles orașul Exeter în care s-a desfășurat cursul.
Multumesc ANPCDEFP pentru aceasta oportunitate, este un pas mare pentru un cadru didactic debutant.

e-VACANŢĂ 2010

e-VACANŢĂ 2010!
Ediţia a VI-a

Iulie – Septembrie 2010

Regulament
Proiectul “e-VACANŢĂ!”, parte a Programului “Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC), este o competiţie interşcolară iniţiată de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în calitate de organizator, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului.

Concursul se adresează şcolilor participante la programul “Economia Bazată pe Cunoaştere” şi reuneşte elevi din clasele primare şi gimnaziale (I-VIII) din cele 255 de localităţi participante la acest program.



CADRU GENERAL

Competiţia “e-VACANŢĂ!” – aflată la ediţia a VI-a - are ca scop consolidarea practicilor pozitive ale ediţiilor anterioare şi dezvoltarea de activităţi complementare, definite de utilizarea creativă a computerului, comunicare şi dezvoltarea de competenţe de practică pedagogică modernă.

Participarea activă a şcolii la o serie de activităţi extra curriculare desfăşurate pe timpul vacanţei de vară va contribui la creşterea coordonării la nivelul şcolilor participante, la susţinerea relaţiei de colaborare cu celelalte şcoli din reţeaua proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere şi la extinderea bunelor practici în toate cele 255 de comunităţi înscrise în proiect.

De asemenea, proiectul îşi propune formarea unei comunităţi active şi dinamice de educatori - elevi - părinţi, care să propage interesul pentru tehnologie în interiorul comunităţilor aparţinătoare.

Prin colaborarea strânsă dintre participanţii la proiect, se urmăreşte asimilarea noilor tehnici de folosire a calculatorului în educaţie şi atragerea de noi utilizatori din mediul rural. Această competiţie îşi propune, de asemenea, evaluarea performanţelor şcolilor angrenate în proiectul “e-VACANŢĂ!” şi diseminarea rezultatelor obţinute, la nivel naţional.



PERIOADĂ: 05.07.2010 - 15.09.2010

MOD DE DESFĂŞURARE

Proiectul constă în organizarea şi derularea la nivelul şcolilor, în intervalul 05 iulie – 15 septembrie 2010, a unui număr de 9 activităţi, după cum urmează:

ACTIVITATEA 1 - Profesor IT la PAPI
ACTIVITATEA 2 - Reportaj cu un întreprinzător
ACTIVITATEA 3 - Micii poznaşi, ambasadorii societăţii informaţionale
ACTIVITATEA 4 - Casa noastă – Minunată planetă albastră
ACTIVITATEA 5 - Idei pentru comunITate
ACTIVITATEA 6 - Micul fotograf vizionar
ACTIVITATEA 7 - Calea între tradiţie şi modernism
ACTIVITATEA 8 - Activitatea la iniţiativa şcolii

Proiectul “e-VACANŢĂ!” se va derula la nivelul fiecărei unităţi şcolare, va fi coordonat de directorul unităţii şcolare respective şi va fi monitorizat de Unitatea de Management al Proiectului “Economia Bazată pe Cunoaştere”.



CONDIŢII DE PARTICIPARE

1. Participarea la acest proiect este liber consimţită şi constă în exprimarea candidaturii de înscriere prin înregistrarea în portalul eComunitate.ro

2. Au dreptul de a se înscrie în concurs toate unităţile şcolare din cele 255 de comunităţi participante la proiectul “Economia Bazată pe Cunoaştere”, interesate să se implice în activităţi inovative, bazate pe utilizarea instrumentelor TIC în procesul educaţional.

3. Şcolile trebuie să completeze sau să actualizeze în pagina şcolii (de pe portalul eComunitate) cel puţin două proiecte anterioare (şcolare, de parteneriat, extracurricular, etc.) în care au fost implicate. Această activitate este obligatorie şi constituie o condiţie de eligibilitate pentru participarea în cadrul proiectului e-Vacanţă 2010. Atenţie: Nu trebuie încărcate proiectele e-Vacanţa 2009 şi e-Vacanţa de iarnă deoarece acestea dispun de pagini dedicate în secţiunea scolii. Reprezentanţii care au încărcat deja proiectele şcolii la eVacanţă de Iarnă şi nu au alte proiecte finalizate vor trimite o declaraţie pe proprie răspundere. Aceasta va trebui să precizeze că unitatea şcolară nu are şi alte proiecte ce pot fi publicate în portalul eComunitate.



ÎNSCRIEREA PARTICIPANŢILOR

1. Înscrierea şcolilor participante se va face online, prin intermediul portalului eComunitate.ro (secţiunea “e-VACANŢĂ!”).

2. Fiecare şcoală va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea şcolii participante (detalii se găsesc în procedura de înregistrare) şi cu încărcarea materialelor produse în portalul eComunitate.ro (detalii se găsesc în procedura de încărcare).

3. Fiecare şcoală va numi o comisie de coordonare şi evaluare, alcătuită din cadre didactice şi directorul şcolii. Comisia locală va realiza avizarea tuturor activităţilor şi evaluarea preliminară a calităţii acestora.

4. Proiectele înscrise de fiecare şcoală în parte vor fi evaluate după criterii unitare şi vor respecta cumulativ următoarele condiţii:
a)evaluarea iniţială a proiectelor înscrise în concurs va fi responsabilitatea Comisiei locale, constituită la nivelul fiecărei unităţi participante.
b)evaluarea finală se va realiza pe baza raportului întocmit de Comisia locală şi a portofoliului de activităţi realizat în proiect.
c)evaluarea va fi realizată în baza prezentului Regulament şi a criteriilor de evaluare enunţate.
d)activităţile vor fi punctate doar dacă sunt atinse criteriile minime de realizare a activităţilor (a se vedea criteriile minime asociate fiecărei activităţi în parte).

5. Şcolile participante vor elabora un Raport final de proiect (în format standard), ce va conţine date despre activităţile realizate în proiect.

6. Toate materialele rezultate ca urmare a activităţilor proiectului (prezentări, imagini, lucrări, desene, liste de participanţi, înregistrări video etc.) vor fi încărcate în format electronic, însoţite de Raportul final, pe portalul eComunitate.ro, Secţiunea e-VACANŢĂ!, până la data de 15 septembrie 2010 (ora 24:00).

7. Rezultatele evaluării vor fi comunicate public în maxim 15 zile de la încheierea competiţiei.

8. Pe durata competiţiei, unităţile şcolare participante vor beneficia de sprijinul Unităţii de Management a Proiectului şi de suportul echipei locale de implementare a proiectului (Managerul RECL şi Administratorul IT), astfel încât îndeplinirea activităţilor să se facă în cele mai bune condiţii.

9. Întrebările de clarificare şi informaţiile privind desfăşurarea proiectului „e-VACANŢĂ!” pot fi obţinute la adresa eVacanta@ecomunitate.ro



VALIDAREA PARTICIPANŢILOR

Pentru ca înscrierea în concurs să fie considerată validă, şcolile participante trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiţii:
a)să facă parte din reţeaua de şcoli a proiectului “Economia Bazată pe Cunoaştere”;
b)să se înscrie în limita intervalului anunţat;
c)să facă dovada îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate stipulate în Regulament.
d)să furnizeze la termen şi în condiţiile prevăzute de Regulament toată documentaţia necesară pentru realizarea evaluării finale a proiectelor.
e)să implice în derularea activităţilor proiectului atât elevi, cât şi cadre didactice şi membri ai comunităţii (părinţi, absolvenţi, tineri ş.a.m.d.);
f)să asigure elevilor, cadrelor didactice şi altor membri ai comunităţii ACCES LIBER la resursele TIC puse la dispoziţie în şcoală prin proiectul “Economia Bazată pe Cunoaştere”;
g)să manifeste deschidere faţă de propunerile şi participarea comunităţii locale;
h)să aibă disponibilitate în vederea organizării unor activităţi extracurriculare (în timpul vacanţei de vară), bazate pe utilizarea TIC;
i)să asigure şi să sprijine voluntariatul real al comunităţii, să alimenteze interesul pentru TIC al cadrelor didactice şi să stimuleze implicarea elevilor în activităţile specifice proiectului;
j)să participe la promovarea principiilor unei şcoli deschise către comunitate şi către alte şcoli interesate de parteneriat educaţional.



RESPONSABILITĂŢI

1. Comisia locală

Echipa de conducere a fiecărei şcoli se va implica în coordonarea locală a proiectului şi va fi responsabilă de managementul activităţilor desfăşurate în propria şcoală.

Această comisie locală va fi formată din cadre didactice şi directorul şcolii şi va avea responsabilităţi de coordonare şi evaluare. Comisia locală este cea care va realiza avizarea activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului şi evaluarea preliminară a calităţii acestora.

Comisia locală trebuie să se asigure că au fost respectate condiţiile de eligibilitate specificate în regulament inclusiv completarea sau actualizarea în pagina scolii a cel puţin două proiecte anterioare.

2. Comisia centrală

Organizatorul va numi o comisie formată din reprezentanţi ai Organizatorului şi specialişti externi, care va fi responsabilă de evaluarea finală a proiectelor şi desemnarea câştigătorilor.



PROCEDURA DE ÎNREGISTRARE*

* Această procedură se adresează persoanei desemnate din cadrul fiecărei şcoli participante la concursul “e-VACANŢĂ!”, responsabilă de înregistrarea unităţii şcolare la această competiţie.

Nota: persoanele care au înregistrat materiale pentru concursul e-Vacanţa 2009 si e-Vacanţa de iarnă sunt deja înregistrate în portal (nu este necesar să se reînregistreze) şi după autentificare pot încărca materiale.

Pentru înregistrare, trebuie parcurşi următorii paşi:
1.Se accesează portalul eComunitate la adresa www.ecomunitate.ro;
2.Se apasă butonul de înregistrare din partea de sus a ecranului;
3.Utilizatorul selectează căsuţa: „Sunt din comunităţile EBC”;
4.Utilizatorul selectează căsuţa: „Mă înscriu pentru concursul e-Vacanţă 2010!”;
5.Se completează toate câmpule formularului, inclusiv codul de validare;
6.Se apasă butonul „Înregistrare”;
7.Se selectează o şcoală existentă sau se adaugă una nouă (completând informaţiile solicitate).

Validarea contului se va face în maxim 72 de ore de la înscriere, după ce datele sunt validate cu managerul sau administratorul local din comunitatea aparţinătoare. După validare, se va primi un email de confirmare.

Pentru orice problemă întâmpinată în procesul de înregistrare trebuie să trimiteţi un print screen cu mesajul de eroare obţinut la adresa eVacanta@ecomunitate.ro



PROCEDURA DE ÎNCĂRCARE A MATERIALELOR ÎN PORTAL*

* Această procedură se adresează persoanei desemnate din cadrul fiecărei şcoli participante la concursul “e-VACANŢĂ!”, responsabilă cu încărcarea în portal a materialelor ce fac obiectul evaluării.
1.persoana autorizată de şcoală va accesa portalul eComunitate la adresa www.ecomunitate.ro;
2.se va autentifica în portal, apăsând butonul Autentificare;
3.după autentificare, se va deschide pagina de administrare a proiectului e-VACANŢĂ!;
4.va selecta activitatea în care se încadrează materialele realizate;
5,va încărca materialele aferente respectivei activităţi (utilizatorul are posibilitatea de a şterge materialele încărcate anterior, în cazul în care acest lucru este necesar).



ACTIVITĂŢILE PROIECTULUI

ACTIVITATEA 1 - Profesor IT la PAPI *
* activitate obligatorie
Pentru o perioadă de timp copii vor lua locul profesorilor şi vor instrui părinţii în utilizarea calculatorului. Activitatea urmează să se realizeze în centrul PAPI.

Pentru realizarea acestei activităţi sarcina copiilor este de a realiza suportul de curs şi o prezentare ppt pentru cursanţi. Suportul de curs care va trata subiecte IT care le sunt utile părinţilor, va fi realizat în format doc şi va avea minim 2 pagini. Materialul trebuie structurat şi trebuie să scoată în evidenţă elementele cheie abordate pe perioada instruirii. Prezentarea PPT va trebuie proiectată pe perioada de desfăşurare a sesiunilor de instruire şi îi va ajuta pe părinţi să asimileze mai uşor informaţia.

Programul de realizare a instruirilor este agreat de comun acord cu părinţii, iar durata minimă a unei sesiuni de instruire este de 2 ore. Cursul se poate desfăşura într-o singură zi sau în mai multe în funcţie de programul sesiunilor agreat de copiii cu părinţii. Cursul va fi susţinut de cel puţin 2 elevi şi va trebui să includă şi exerciţii practice la calculator cu părinţii.

Pentru realizarea suportului de curs şi a prezentării se pot utiliza aplicaţiile din suita MS Office sau Open Office.

Criterii minime de realizare a activităţii:
a)minimum 10 parinţi;
b)creare suport de curs şi prezentare ppt;
c)cursurile trebuie să aiba o durată minimă de 6 ore
d)minimum 5 fotografii realizate pe parcursul desfăşurării activităţii.

Notă: Materialele realizate vor fi încărcate (în format electronic), în portal, în secţiunea “e-VACANŢĂ!”, în cadrul activităţii corespunzătoare.



ACTIVITATEA 2 – Reportaj cu un întreprinzător*
* activitate obligatorie
Elevii, cu sprijinul Managerului RECL sau al Administratorului IT vor stabili o întâlnire cu un întreprinzător pentru a realiza un reportaj. Materialul va include o scurtă prezentare a afacerii pe care o derulează întreprinzătorul şi va fi ilustrat cu poze reprezentative. Materialul va include şi un citat al întreprinzătorului referitor la modul în care utilizează TIC în dezvoltarea afacerii. La vizita stabilită de copii va participa şi managerul RECL sau Adminsitratorul IT pentru a modera discuţiile şi a le prezenta copiilor şi întreprinzătorului diverse metode de promovare a afacerilor cu ajutorul tehnologiilor moderne. Din aceste discuţii, copiii vor trebui să includă în reportaj minimum 2 propuneri pentru promovarea afacerii cu ajutorul TIC (inclusiv în mediul on-line).

Pentru realizarea reportajului se pot utiliza aplicaţiile din suita MS Office sau Open Office.

Criterii minime de realizare a activităţii:
a)1 reportaj de maximum 2 pagini
b)minimum 2 propuneri de promovare a afacerilor cu ajutorul TIC
c)minimum 2 poze relevante pentru afacerea întreprinzătorului şi 2 poze de la întâlnire.

Notă: Materialele realizate vor fi încărcate (în format electronic), în portal, în secţiunea “e-VACANŢĂ!”, în cadrul activităţii corespunzătoare.



ACTIVITATEA 3 – Micii poznaşi, ambasadorii societăţii informaţionale
Activitatea presupune discuţii sau dezbateri online cu profesorii şi părinţii din alte şcoli (minimum două şcoli) legate de modul în care educaţia copiilor va influenţa evoluţia societăţii informaţionale. La finalul activităţii, copiii vor crea un referat, de maximum cinci pagini, care sintetizează discuţiile purtate.

Comunicarea prin Internet se va face cu ajutorul camerelor web puse la dispoziţie în cadrul proiectului, participanţii beneficiind şi de asistenţa tehnică furnizată de administratorul IT al RECL.

Activitatea se va desfăşura folosind Yahoo Messenger http://messenger.yahoo.com. Pentru aceasta, fiecare participant trebuie să aibă un cont de Yahoo Messenger.

Etapele activităţii sunt următoarele:
1.dacă nu este deja instalat, se instalează Yahoo Messenger pe calculatoarele pe care se desfăşoară activitatea, participanţii beneficiind şi de asistenţa tehnică furnizată de administratorul IT al RECL;
2.utilizatorii se conectează la Yahoo Messenger, iar unul dintre utilizatori creează conferinţa invitând şi restul utilizatorilor;
3.la final, utilizatorul care a creat conferinţa salvează mesajele afişate în cadrul ferestrei de Messenger.

Criterii minime de realizare a activităţii:
a)minimum 5 fotografii realizate pe parcursul fiecărei conferinţe;
b)imagini cu mesajele afişate în cadrul ferestrei de Messenger;
c)minimum două şcoli participante;
d)prezenţa părinţilor;
e)un referat de maximum 2 pagini care sintetizează discuţiile purtate.

Notă: Materialele realizate vor fi încărcate (în format electronic), în portal, în secţiunea “e-VACANŢĂ!”, în cadrul activităţii corespunzătoare.



ACTIVITATEA 4 – Casa noastă – Minunată planetă albastră
Copiii vor veni cu cât mai multe referinţe online, informaţii, ilustraţii şi animaţii vizând educaţia ecologică a copiilor şi grija pentru păstrarea unei planete curate şi a unui mediu ecologic.

Activitatea presupune căutarea pe internet a informaţiilor care au legătură cu tema propusă, iar la finalul activităţii copiii vor crea o lucrare, de maximum cinci pagini, care prezintă rezultatele cercetării realizate. Lucrarea trebuie să conţină ilustraţii, referinţe către materiale externe inclusiv animaţii.

Pentru crearea lucrării se poate folosi MS Office, Open Office sau Google Docs. Dacă lucrarea este realizată în Google Docs acesta se va salva în format doc sau pdf, apelând opţiunile File –> Download file as –> doc/pdf.

Condiţii:
1.textul va fi salvat în format doc sau pdf;
2.formatarea textului: format A4 Portrait, font: Times New Roman, stil de redactare: Normal, Mărimea: 12. Titlul trebuie să fie prezent pe prima pagină a lucrării.

Criterii minime de realizare a activităţii:
a)elaborarea unui referat de maximum 5 pagini;
b)referatul trebuie să precizeze sursele de informaţie folosite (bibliografie).

Notă: Materialele realizate vor fi încărcate (în format electronic), în portal, în secţiunea “e-VACANŢĂ!”, în cadrul activităţii corespunzătoare.



ACTIVITATEA 5 – Idei pentru comunITate *
* activitate obligatorie
Activitatea are drept obiectiv organizarea unei conferinţe online la care vor fi invitaţi să participe elevi şi primari din 2 comunităţi EBC. Tema conferinţei se va axa pe importanţa şi beneficiile utilizării IT în comunitate iar subiectele ce vor fi abordate vor fi propus de către elevi şi agreate cu cei 2 primari înainte de sesiunea on-line.

Comunicarea prin Internet se va face cu ajutorul camerelor web puse la dispoziţie în cadrul proiectului, participanţii beneficiind şi de asistenţa tehnică furnizată de administratorul IT al RECL.

Activitatea se va desfăşura folosind Yahoo Messenger http://messenger.yahoo.com. Pentru aceasta, fiecare participant trebuie să aibă un cont de Yahoo Messenger.

Etapele activităţii sunt următoarele:
1.dacă nu este deja instalat, se instalează Yahoo Messenger pe calculatoarele pe care se desfăşoară activitatea, participanţii beneficiind şi de asistenţa tehnică furnizată de administratorul IT al RECL;
2.utilizatorii se conectează la Yahoo Messenger, iar unul dintre utilizatori creează conferinţa invitând şi restul utilizatorilor;
2.la final, utilizatorul care a creat conferinţa salvează mesajele afişate în cadrul ferestrei de Messenger.

Pentru realizarea referatului se pot utiliza aplicaţiile din suita MS Office sau Open Office.

Criterii minime de realizare a activităţii:
a)1 conferinţă on-line de maximum 1h;
b)participarea a 2 primari
c)elevi din cel puţin două şcoli EBC
d)imagini cu mesajele afişate în cadrul ferestrei de Messenger
e)un referat de maximum 2 pagini care sintetizează discuţiile purtate
f)minimum 2 fotografii realizate pe parcursul desfăşurării activităţii

Notă: Materialele realizate vor fi încărcate (în format electronic), în portal, în secţiunea “e-VACANŢĂ!”, în cadrul activităţii corespunzătoare.



ACTIVITATEA 6 – Micul fotograf vizionar
Activitatea presupune împărţirea copiilor în grupe de lucru, fiecare grupă având sarcina de a realiza fotografii sugestive care să surprindă viziunea lor asupra evoluţiei omenirii în următoarele decenii.

După realizarea imaginilor acestea trebuie să fie prelucrate (redimensionate, concatenate, etc) şi salvate într-o singură imagine sau animaţie, ce va reprezenta un colaj, pentru a evidenţia punctul de vedere al autorilor.

Activitatea implică ingeniozitatea şi spiritul vizionar al copiilor şi capacitatea acestora de a realiza produse creative.

Pentru prelucrarea imaginilor se poate utiliza programul Paint sau alt program de editare grafică.

Pentru crearea animaţiilor se poate utiliza programul GIMP sau alt program de creare animaţii. Aplicaţia GIMP se poate descărca gratuit de la adresa: http://www.gimp.org. Un tutorial video pentru crearea animaţiilor folosind GIMP este disponibil la adresa: http://www.youtube.com/watch?v=f-9_HwRcd1A

Pentru crearea animaţiilor se pot folosi şi aplicaţii online. O astfel de aplicaţie este Picasion şi este disponibila la adresa: http://picasion.com

Indiferent de aplicaţia utilizată animaţiile se salvează pe disc (şi se încarcă în portal) ca gif-uri animate.

Elevii vor salva lucrările într-un director comun din reţea. Comisia locală va evalua lucrările elevilor. Sistemul de evaluare şi notare a lucrărilor aparţine în întregime comisiei, urmând ca aceasta să propună cele mai bune 3 lucrări. Fiecare lucrare trebuie să fie însoţită de un document text, care are aceeaşi denumire ca şi imaginea, şi care conţine descriere a lucrării.

Cele mai bune materiale selectate de comisia de evaluare centrală vor fi publicate în galeria de imagini a portalului eComunitate.ro, într-o secţiune special creată.

Criterii minime de realizare a activităţii:
a)realizarea a 3 lucrări;
b)fiecare lucrare trebuie să fie însoţită de un document text care să conţină descrierea lucrării.

Notă: Materialele realizate vor fi încărcate (în format electronic), în portal, în secţiunea “e-VACANŢĂ!”, în cadrul activităţii corespunzătoare.



ACTIVITATEA 7 – Calea între tradiţie şi modernism
Activitatea presupune crearea de referate de maximum 5 pagini în cadrul cărora elevii să prezinte tradiţiile specifice zonei în care trăiesc, modul de conservare a acestora şi felul în care ele s-au îmbinat cu inovaţiile aduse de modernism şi de dezvoltarea societăţii.

Referatul trebuie să fie însoţit de imagini sau filmuleţe care prezintă tradiţiile locale şi modul de păstrare a acestora.

Elevii vor salva referatele într-un director comun din reţea. Comisia locală va evalua lucrările elevilor. Sistemul de evaluare şi notare a lucrărilor aparţine în întregime comisiei, urmând ca aceasta să propună cele mai bune 3 lucrări. Fiecare lucrare trebuie să fie însoţită de imagini sau filmuleţe sugestive.

Criterii minime de realizare a activităţii:
a)realizarea a 3 lucrări de maximum 5 pagini;
b)fiecare lucrare trebuie să fie însoţită de imagini sau filmuleţe sugestive.

Notă: Materialele realizate vor fi încărcate (în format electronic), în portal, în secţiunea “e-VACANŢĂ!”, în cadrul activităţii corespunzătoare.



ACTIVITATEA 8 - Activitate la iniţiativa şcolii
Activitatea la iniţiativa şcolii va trebui să respecte următoarele criterii:
1.să aibă legătură cu obiectivele proiectului „Economia Bazată pe Cunoaştere”;
2.să implice activ cadrele didactice şi elevii;
3.să reprezinte o modalitate inovativă de utilizare a tehnologiei informaţiei, alta decât cele derulate prin activităţile de mai sus.

Notă: Materialele realizate vor fi încărcate (în format electronic), în portal, în secţiunea “e-VACANŢĂ!”, în cadrul activităţii corespunzătoare.



RAPORT FINAL

Şcolile participante vor elabora un Raport final de proiect (în format standard), ce va conţine detalii despre activităţile realizate în proiect. click aici pentru a descărca raportul final în format standard.

Notă: Raportul final va fi încărcat (în format electronic), în portal, în secţiunea “e-VACANŢĂ!”, în cadrul secţiunii corespunzătoare.

Proiectele pre-selectate de comisiile şcolare vor fi încărcate în portalul www.ecomunitate.ro , unde vor fi analizate de un juriu independent. Acest juriu va evalua toate proiectele înscrise în concurs potrivit criteriilor de performanţă prevăzute în Regulamentul oficial al competiţiei.

Criteriile de evaluare

Răspunderea pentru calitatea şi obiectivitatea evaluării preliminare revine comisiei locale din fiecare şcoală participantă şi fiecărui profesor evaluator în parte.

Fiecare şcoală va fi evaluată conform următoarelor criterii:
1.respectarea condiţiilor de eligibilitate inclusiv completarea sau actualizarea în pagina scolii a cel puţin două proiecte anterioare;
2.evaluarea se va realiza pe baza Raportului de activitate şi a portofoliului de activităţi depus spre evaluare;
3.evaluarea va fi realizată în baza unui punctaj de la 1-10 acordat pentru fiecare activitate;
4.fiecare activitate va fi punctată doar dacă sunt atinse criteriile minime de realizare a activităţilor (a se vedea la fiecare activitate în parte).



PROGRAMUL DE DESFĂŞURARE ŞI JURIZARE

Concursul se va desfăşura în intervalul 05 iulie - 15 septembrie 2010, iar evaluarea finală a proiectelor se va face în maximum 15 zile calendaristice de la finalizarea competiţiei.



ANUNŢAREA CÂŞTIGĂTORILOR

Lista câştigătorilor va fi afişată pe site-ul www.ecomunitate.ro în termen de 5 zile calendaristice de la data încheierii evaluării rezultatelor.



DISPOZIŢII FINALE

Şcolile vor încărca în portal până cel târziu la data de 15 Septembrie 2010 un raport complet asupra tuturor activităţilor derulate în cadrul proiectului, precum şi toate datele relevante privind atingerea criteriilor minime de realizare a activităţilor (fotografii, lucrările elevilor, rapoarte narative etc., în funcţie de cerinţele exprimate pentru fiecare activitate din proiect.

Comisia Centrală va evalua portofoliile de lucrări transmise de fiecare unitate şcolară, aplicând criteriile specificate în prezentul Regulament.

Şcolile înscrise în proiectul “e-VACANŢĂ!” vor desfăşura obligatoriu minimum 6 activităţi din cele 8 propuse, pentru a se considera că proiectele au fost derulate. În cadrul activităţilor realizate trebuie să se regăsească activităţile marcate ca obligatorii.

Pe baza punctajului obţinut în urma evaluării, şcolile vor beneficia de un sistem de recompensare a efortului, incluzând diplome şi premii acordate şcolilor câştigătoare, cadrelor didactice şi elevilor care s-au implicat cu rezultate bune în coordonarea şi derularea proiectului. Toate şcolile care vor lua parte la competiţia eVacanţă 2010 vor primi diplomă de participare. Premiile vor fi acordate în cadrul unor gale festive organizate în cadrul comunităţilor câştigătoarea în decurs de 3 luni de la anunţarea câştigătorilor.

Toate lucrările rezultate ca urmare a derulării proiectului (rapoartele, fotoreportajele, lucrările, desenele, listele de participanţi etc.), înscrise în concurs şi încărcate în portalul eComunitate, devin proprietatea MCSI.

MCSI îşi rezervă dreptul de a folosi în cadrul unor campanii promoţionale toate materialele, sau părţi din orice material, incluzând fotografii, create în scopul “e-VACANŢĂ!”

duminică, 4 iulie 2010

COMENIUS MULTILATERAL

CAHİT KURAL ILKOGRETIM OKULU –TURCIA








SCOALA CU CLASELE I-VIII VULCANA DE SUS , ROMANIA







SCOLA SECUNDARIA DA TROFA, PORTUGALIA








TISZANANA-KOMLO ALTALANOS ISKOLA ES OVODA, KOMLO ALTALANOS ISKOLA, UNGARIA









ZESPOL SZKOLNO PRZEDSZKOLNY NR 3, POLONIA








SREDNO OBSHTOOBRAZOVATELNO UCHILISHTE “BACHO KIRO”, BULGARIA


sâmbătă, 3 iulie 2010

ADMITERE 2010

BARBU IONUT MIHAI 4.28 GRUPUL SCOLAR DE CONSTRUCTII "NICOLAE MIHAESCU" TARGOVISTE
Tehnic/Liceal/Invatamant de zi Constructii, instalatii si lucrari publice
Limba romana (190)

BOBLEACA V. ION 4.80 GRUPUL SCOLAR DE CONSTRUCTII "NICOLAE MIHAESCU" TARGOVISTE
Tehnic/Liceal/Invatamant de zi Constructii, instalatii si lucrari publice
Limba romana (190)

BULIGIOIU L. ANCUTA NICOLETA 7.38 GRUPUL SCOLAR "VOIEVODUL MIRCEA" TARGOVISTE
Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica
Limba romana (175)

BURCA G. GEORGIANA 5.25 GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL "NICOLAE CIORANESCU" TARGOVISTE
Tehnic/Liceal/Invatamant de zi Electronica automatizari
Limba romana (170

CIOCODEICA D. DAVID FLORIN 6.70 GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL "NICOLAE CIORANESCU" TARGOVISTE
Resurse naturale si protectia mediului/Liceal/Invatamant de zi Protectia mediului
Limba romana (174)

DOBRESCU I. GEORGIANA LARISA 7.09 GRUPUL SCOLAR "CONSTANTIN BRINCOVEANU" TARGOVISTE
Resurse naturale si protectia mediului/Liceal/Invatamant de zi Protectia mediului
Limba romana (187

DRAGHICI C. DIANA CORNELIA 7.24 LICEUL "ION HELIADE RADULESCU" TARGOVISTE
Uman/Liceal/Invatamant de zi Stiinte Sociale
Limba romana (153)

DRAGOMIR G. ELENA MIHAELA 5.60 GRUPUL SCOLAR "VOIEVODUL MIRCEA" TARGOVISTE
Tehnic/Liceal/Invatamant de zi Mecanica
Limba romana (179)

FASIE C. CATALIN IONUT 6.93 GRUPUL SCOLAR "CONSTANTIN BRINCOVEANU" TARGOVISTE
Resurse naturale si protectia mediului/Liceal/Invatamant de zi Protectia mediului
Limba romana (187)

GRECU V. IONUT MARIAN 8.00 GRUPUL SCOLAR "VOIEVODUL MIRCEA" TARGOVISTE
Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica
Limba romana (175)

MEDREGA V. VALENTINA GABRIELA 6.60 GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL "NICOLAE CIORANESCU" TARGOVISTE
Tehnic/Liceal/Invatamant de zi Mecanica
Limba romana (172)

MOROE G. BIANCA MIHAELA 6.79 GRUPUL SCOLAR "CONSTANTIN BRINCOVEANU" TARGOVISTE
Resurse naturale si protectia mediului/Liceal/Invatamant de zi Protectia mediului
Limba romana (187)

NEGULESCU I. CARMEN XIMENA 7.39 LICEUL "ION HELIADE RADULESCU" TARGOVISTE
Uman/Liceal/Invatamant de zi Stiinte Sociale
Limba romana (153)

OANCEA I. ELENA 6.24 GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL "NICOLAE CIORANESCU" TARGOVISTE
Resurse naturale si protectia mediului/Liceal/Invatamant de zi Protectia mediului
Limba romana (174)

ODAGIU N. ELENA IZABELA 5.90 GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL "NICOLAE CIORANESCU" TARGOVISTE
Tehnic/Liceal/Invatamant de zi Electric
Limba romana (171)

POPESCU B. STEFAN TEODOR 9.06 GRUPUL SCOLAR "VOIEVODUL MIRCEA" TARGOVISTE
Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica
Limba romana (175)

SPINU I. IONELA MADALINA 6.38 LICEUL "ION HELIADE RADULESCU" TARGOVISTE
Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica
Limba romana (151)

SPINU V. ANDREEA ELENA 7.95 LICEUL "ION HELIADE RADULESCU" TARGOVISTE
Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica
Limba romana (151)

STANCIU V. FLORIN DANUT 5.64 GRUPUL SCOLAR "VOIEVODUL MIRCEA" TARGOVISTE
Tehnic/Liceal/Invatamant de zi Mecanica
Limba romana (179)

SETREANU S. ALEXANDRU DANIEL 8.05 GRUPUL SCOLAR "VOIEVODUL MIRCEA" TARGOVISTE
Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica
Limba romana (175)

vineri, 2 iulie 2010

ZIUA DASCALULUI VULCANEAN

O zi minunata, in care cadre didactice ce au pus pilonii educatiei in comuna noastra si cadre tinere ce promit ca vor continua acest lucru cu seriozitate si sfintenie, s-au intalnit si au primit sincere aprecieri din partea conducerii comunei.