joi, 27 mai 2010

SECONDARY SCHOOLS COMPETITION





































Elevii clasei a VIII a, ce au promovat examenul de evaluare naţională, au participat la un concurs tematic despre Uniunea Europeană şi Comitetul Regiunilor Unite, organizat de Primăria Vulcana-Băi.



Grupul Alianţa Europeană (EA) este unul din cele patru grupuri politice din Comitetul Regiunilor de la Bruxelles care a lansat în anul 2007 proiectul intitulat „Concurs pentru licee”. Acest proiect a urmărit familiarizarea elevilor de liceu cu Uniunea Europeană şi abordarea unor teme precum: în anul 2009, creşterea gradului de conştientizare a importanţei creativităţii şi inovării pentru dezvoltarea personală, socială şi economică, pentru stimularea educaţiei şi cercetării şi pentru promovarea dezvoltării şi dezbaterii politice, iar în anul 2010, luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale.
Acest proiect s-a derulat în fiecare stat membru, iar domnul Emil DRĂGHICI, primarul comunei Vulcana-Băi şi preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, ca membru al acestui grup politic al Comitetului Regiunilor, i-a revenit plăcuta misiune de a desemna liceul participant pentru acest concurs, începând din anul 2008.
Anul acesta, liceul desemnat a fost Grupul Şcolar „Voievodul Mircea” Târgovişte, judeţul Dâmboviţa. Concursul s-a desfăşurat în două etape la care au participat elevi cu vârste între 16 şi 18 ani. În cadrul concursului, prima probă a fost un set de întrebări cu răspunsuri multiple despre Europa şi Uniunea Europeană, iar a doua a constat în redactarea unui eseu de 800 de cuvinte cu tema „Din punctul tău de vedere, cum ar trebui să combată Uniunea Europeană sărăcia în regiuni?”
Câştigătorii de anul acesta sunt Aurelian-Vasile IOSIF şi Gabriel-Emil BURTOIU, ambii din comuna Vulcana-Băi. Aceştia, împreună cu profesorul îndrumător, vor face o vizită de două zile, 8-10 iunie, la Comitetul Regiunilor, la Bruxelles, în timpul căreia vor lua parte la o serie de activităţi şi întâlniri şi vor asista la desfăşurarea lucrărilor sesiunii plenare, iar ei vor avea misiunea de a face o prezentare despre liceul şi regiunea de unde provin.
Aşadar, le adresăm felicitări, le urăm mult succes la Bruxelles şi îi aşteptăm să ne împărtăşească din impresiile şi experienţa de acolo.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu